„Tokio. Kultowe przepisy” – książka kucharska, dzięki której w czasie igrzysk olimpijskich poczujesz się jak w Japonii
Wyrusz w podróż po zatłoczonych tokijskich barach z przekąskami, poczuj, jak na ulicach tętni życie, zajrzyj do wnętrz kultowych restauracji w Tokio. Poznaj inspirujących ludzi, zaskakujące smaki i niezwykłą atmosferę jednej z największych gastronomicznych metropolii świata.
Już 28 lipca premierę będzie miała wyjątkowa książka kucharska – Tokio. Kultowe przepisy stworzona przez Maori Murotę (tłum. Agnieszka Dywan)
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie.
Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej:
- ponad 100 unikatowych przepisów, nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronów soba i udon, marynowane warzywa czy tsukuné – pulpeciki z kurczaka,
- receptury na japońskie słodkości, takie jak daifuku mochi, czyli nadziewane ciastka ryżowe, ciasto z herbatą matcha, biszkopty, lody i sorbety, jakich nie próbowałeś w Europie,
- jasne i zwięzłe informacje o podstawowych technikach gotowania i najważniejszych składnikach potrzebnych do wyczarowania Japonii we własnej kuchni
W czasie igrzysk olimpijskich przenieś japońską kuchnię do swojego domu!
Przekonaj się, że potrawy z oryginalnej kuchni japońskiej nie są trudne w przygotowaniu, za to potrafią zaskakiwać smakami!
Komentarze (0)