Chleb, ser i wino, czyli „Kanapka” w Młynie Hilberta powraca

wczoraj, 11 godz temu 204 0

Młyn Hilberta, Serowarnia Lutomierz i Winnica Niemczańska zapraszają na drugie już otwarte spotkanie „Kanapka”, tym razem pod hasłem: „Chleb, ser i wino, czyli złota trójca smaków”.

Już w czwartek, 29 maja o godz. 17:00 zapraszamy na drugie otwarte spotkanie z cyklu „Kanapka” - wstęp wolny!

To nie tylko wydarzenie kulinarne – to spotkanie z pasją, tradycją i wiedzą, które odbędzie się w niezwykłej przestrzeni Młyna Hilberta w Dzierżoniowie – jednym z najbardziej oryginalnych miejsc na mapie Dolnego Śląska.

W roli głównej: wino, ser i chleb – trzy składniki, które od wieków łączą ludzi przy wspólnym stole. Tym razem spotkamy się, by porozmawiać o ich historii, znaczeniu kulturowym i współczesnym podejściu do ich wytwarzania. Wyjątkowi goście zdradzą swoje sekrety i zaproszą do rozmowy, a może i degustacji.

Marek Dymkowski z Winnicy Niemczańskiej opowie o lokalnej winnicy, która z pasją rozwija sztukę winiarską. Dowiemy się, co sprawia, że wino to nie tylko napój, ale też filozofia życia i opowieść o ziemi, klimacie i człowieku. O kulturze jedzenia sera z kolei opowie Malwina Pasternak z Serowarni Lutomierz, która tworzy rzemieślnicze sery inspirowane naturą i tradycją. Z Karoliną Osińską-Marcińczyk z Młyna Hilberta porozmawiamy nie tylko na temat samego chleba, ale też tego, jak wokół niego budować opowieść, smak i wspólnotę. Bo chleb to nie tylko produkt – to symbol domowego ciepła, pracy rąk i codzienności z duszą.

To spotkanie dla wszystkich, którzy lubią dobrze zjeść, ale też wiedzieć, co jedzą. Dla miłośników historii, rzemiosła i rozmów bez pośpiechu. Zabierzcie znajomych, rodzinę, sąsiadów – przyjdźcie do Młyna Hilberta, by razem celebrować smak i opowieść.

Kiedy? Czwartek, 29 maja, godz. 17.00
Gdzie? Młyn Hilberta, Dzierżoniów
Wstęp wolny!

Smaczne rozmowy przy chlebie, serze i winie czekają – nie przegapcie!

 

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)