[FOTO] Ekologiczne i lokalne. Takie cuda można kupić na "Targowisku od Rolnika do Koszyka"
Dla mięsożerców są wędliny i mięsne przetwory bez konserwantów, a dla roślinożerców prawdziwy raj: ekologiczne warzywa i owoce, kiszonki, soki, syropy, oleje tłoczone. Regionalne, swojskie, zdrowe specjały ponownie zagościły w Świdnicy. W sobotę, 6 kwietnia odbyła się kolejna edycja ekologicznego targowiska "Od Rolnika do Koszyka".
W każdą pierwszą sobotę miesiąca, na placu przy Powiatowym Zespole Doradztwa Rolniczego w Świdnicy przy ul. Wałbrzyskiej 25/27, lokalni producenci żywności, rolnicy i rękodzielnicy prezentują swoje wyroby.
Targowisko „Od rolnika do koszyka” uruchomił Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu. Przy stoiskach spotkamy wytwórców żywności, kosmetyków naturalnych i rękodzieła. Produktów sezonowych i ekologicznych, a przede wszystkim regionalnych, dolnośląskich, smacznych i zdrowych.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)