Najzdrowsza premiera tej wiosny – Dieta RAW FOOD
Już 18 kwietnia najzdrowsza premiera tej wiosny – Dieta RAW FOOD, autorstwa Karoliny i Macieja Szaciłło.
Kiedy najlepiej zastosować dietę witariańską? Oczywiście wiosną – gdy natura rodzi się na nowo, a wraz z nią cała tęcza świeżych i chrupiących warzyw. Dlaczego warto podejmować taką dietę? Jakie są jej najważniejsze właściwości? Jej wartość, tak jak wszystko w okresie wiosennym, krąży wokół świeżości i odnowy. Dieta RAW FOOD jest doskonałym sposobem na wiosenny detoks i dostarczenie organizmowi bomby witaminowej.
Dieta witariańska (odpowiednio dobrana i stosowana okresowo) wzmacnia odporność, odmładza (bardzo uelastycznia skórę) i wykazuje silne właściwości przeciwzapalne!
Fragment książki: Badania dowodzą, że w 48°C zaczynają się rozpadać drogocenne enzymy zawarte w jedzeniu, które m.in. pomagają nam dobrze trawić pożywienie. Z kolei temperatura 57°C oznacza początek utraty witamin i mikroelementów. Co ciekawe, typowy gotowany posiłek ma ich nawet 70% mniej niż przed procesem obróbki termicznej.
Przepisy są szybkie, bo oparte na surowych, łatwo dostępnych składnikach. Ponadto, nie trzeba zważać na gramaturę, kalorie ani rezygnować z posiłków – nawet deserów!
W książce Dieta RAW FOOD znajdują się:
- dwadzieścia dań witariańskiego menu,
- osiemdziesiąt autorskich przepisów na surowe śniadania, obiady, kolacje oraz desery,
- kompleksowy plan oczyszczania organizmu w sposób naturalny a nie inwazyjny i szokowy,
- wskazówki, jak przygotować do surowej odnowy swoje ciało, spiżarnię oraz kuchnię,
- ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele,
- ciekawe fakty i anegdotki autorów,
- komentarze i rady doradczy żywieniowego
Dodaj komentarz
Komentarze (0)