"Zbierz, przechowaj, zjedz" - kompleksowy przewodnik po sezonowej kuchni!
Dowiedz się, jak gotować według naturalnego kalendarza, poznaj praktyczne przepisy na bazie warzyw i stań się mistrzem przetworów!
Zbierz, przechowaj, zjedz autorstwa Johannesa Watterbacka i Theres Lunden to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu: jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Premiera już 14 kwietnia!
Komentarze (0)