„Francja na talerzu” - czyli wszystko, co musisz wiedzieć o kuchni francuskiej!
Już za niecały miesiąc, bo 11 października swoją premierę będzie miała absolutnie wyjątkowa (i przepyszna!) premiera - Francja na talerzu autorstwa Francoisea Regis-Gaudry'ego. Jego poprzednia książka, która została wydana w ubiegłym roku, Italia na talerzu, skradła serca polskich czytelników i czytelniczek!
Francja na talerzu to VADEMECUM kuchni francuskiej. Można znaleźć w niej WSZYSTKO, co należy wiedzieć o kulinarnej Francji.
Dzięki lekturze można dowiedzieć się:
- Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
- Kto mieszka w serze casgiu merzu?
- Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
- Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
- Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
- Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?
W książce można znaleźć:
350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…
Dodaj komentarz
Komentarze (0)