Tak powstają pączki w Piekarni i Cukierni "Włodek" w Uciechowie [WIDEO]

czwartek, 4.2.2016 08:00 16998 8

Dziś Tłusty Czwartek czyli dzień, w którym na bok idą wszelkie diety bowiem, aby tradycji stało się tego dnia trzeba zjeść choć jednego pączka. Ma to gwarantować udany rok. 

Tłusty Czwartek rozpoczyna w Polsce ostatni tydzień karnawału. Tego dnia piekarnie i cukiernie przygotowują ich olbrzymie ilości a oferta jest naprawdę szeroka: od pączków z marmoladą, różą, cukrem pudrem, lukrem czy czekoladą. Każdy z nich liczy od 250 do 400 kilokalorii. W Tłusty Czwartek liczenie kalorii idzie jednak w odstawkę. Niebawem nadejdzie bowiem Wielki Post.

Jak powstają pączki? O tym opowiada Marcin Sołtysiak, kierownik produkcji Piekarni i Cukierni "Włodek" w Uciechowie, http://e-wlodek.pl/.

Wszystkim Czytelnikom portalu DOBA.PL życzymy smacznego!

Przeczytaj komentarze (8)

Komentarze (8)

To je piekarnia czwartek, 04.02.2016 22:48
Tylo o Wlodka ! najlepsze ma produkty polecam powaznie nie moge sie doczekac do rana na chlebek poezja Polecam
oj tam kalorie czwartek, 04.02.2016 10:16
Właśnie zakupiłam pączusie i zamierzam z 4szt dzisiaj zjeść pycha
Małgosia czwartek, 04.02.2016 12:49
Często kupuję w tej piekarni pączki. Polecam - w szczególności pączki z serem.
yola piątek, 05.02.2016 08:03
a dzisiaj można jeść pączki
Kos czwartek, 04.02.2016 09:42
Gdzie i i skąd najlepsze pączki?
czwartek, 04.02.2016 09:50
od Babci!
czwartek, 04.02.2016 15:12
najlepsze paczki z cukierni Błażewicz. Dla mnie rewelacja :-)
czwartek, 04.02.2016 10:11
U dziadka jednak! :)