Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek zajęły III miejsce w prestiżowym konkursie kulinarnym
26 października 2018 roku 8 ekip uzdolnionych adeptów sztuki kulinarnej rywalizowało w finale IV Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów w Haston City Hotel, w tym z Zespołu Szkół nr 1 w Świdnicy aż dwie drużyny – Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek z klasy II TŻ przygotowywane przez Michała Abramowicza szefa kuchni z Hotelu Terminal we Wrocławiu oraz Aleksandra Kmieć i Mateusz Wiciak z klasy III TŻ przygotowywanych przez Michała Westera szefa kuchni z Hotelu Przystań we Wrocławiu.
W jury zasiedli znani kucharze, smakosze i krytycy smaku: Wiesław Bober, Giancarlo Russo, Theofilis Vafidis, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz i przewodniczący Jerzy Pasikowski, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący. Tematem bieżącej edycji konkursu było danie główne: z obowiązkowym użyciem antrykotu wołowego bez kości z dodatkiem świeżych śliwek, orzechów włoskich oraz dowolnego białego sera. Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)