Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek zajęły III miejsce w prestiżowym konkursie kulinarnym

środa, 31.10.2018 09:03 1448 0

26 października 2018 roku 8 ekip uzdolnionych adeptów sztuki kulinarnej rywalizowało w finale IV Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów w Haston City Hotel, w tym z Zespołu Szkół nr 1 w Świdnicy aż dwie drużyny – Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek z klasy II TŻ przygotowywane przez  Michała Abramowicza szefa kuchni z Hotelu Terminal we Wrocławiu oraz Aleksandra Kmieć i Mateusz Wiciak z klasy III TŻ przygotowywanych przez  Michała Westera szefa kuchni z Hotelu Przystań we Wrocławiu.

W jury zasiedli znani kucharze, smakosze i krytycy smaku: Wiesław Bober, Giancarlo Russo, Theofilis Vafidis, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz  i przewodniczący Jerzy Pasikowski, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni oraz  Karol Okrasa jako juror prowadzący. Tematem bieżącej edycji konkursu było danie główne: z obowiązkowym użyciem antrykotu wołowego bez kości z dodatkiem świeżych śliwek, orzechów włoskich oraz dowolnego białego sera. Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nowy wątek