[WIDEO] Producenci lokalnej żywności łączą siły, by zdobyć rynek
Sery, miody, warzywa, owoce, przetwory, oleje, nalewki - to tylko niektóre z lokalnych, ekologicznych produktów żywnościowych Ziemi Ząbkowickiej. Ich wytwórcy i producenci łączą siły, by wspólnie wypromować swoje produkty i dotrzeć do jak największej liczby odbiorców. Jest to możliwe dzięki projektowi „SMAKI ZIEMI ZĄBKOWICKIEJ – wykorzystanie produktów lokalnych w promocji i rozwoju turystyki na obszarze LGD Qwsi” realizowanemu przez Starostwo Powiatowe w Ząbkowicach Śląskich.
We wtorek 2 kwietnia odbyło się drugie spotkanie w ramach projektu "Smaki Ziemi Ząbkowickiej". Koordynator projektu, Daniel Ciepierski, oraz lokalni wytwórcy żywności omawiali kształt materiałów promocyjnych, które mają powstać w ramach zadania. Będą to m.in. mapa producentów lokalnych produktów, ulotka promocyjna, a także opakowania w formie toreb papierowych, toreb bawełnianych i papieru pakowego.
Przeczytaj komentarze (4)
Komentarze (4)