Tak powstają pączki w Piekarni i Cukierni "Włodek" w Uciechowie [WIDEO]
Dziś Tłusty Czwartek czyli dzień, w którym na bok idą wszelkie diety bowiem, aby tradycji stało się tego dnia trzeba zjeść choć jednego pączka. Ma to gwarantować udany rok.
Tłusty Czwartek rozpoczyna w Polsce ostatni tydzień karnawału. Tego dnia piekarnie i cukiernie przygotowują ich olbrzymie ilości a oferta jest naprawdę szeroka: od pączków z marmoladą, różą, cukrem pudrem, lukrem czy czekoladą. Każdy z nich liczy od 250 do 400 kilokalorii. W Tłusty Czwartek liczenie kalorii idzie jednak w odstawkę. Niebawem nadejdzie bowiem Wielki Post.
Jak powstają pączki? O tym opowiada Marcin Sołtysiak, kierownik produkcji Piekarni i Cukierni "Włodek" w Uciechowie, http://e-wlodek.pl/.
Wszystkim Czytelnikom portalu DOBA.PL życzymy smacznego!
Przeczytaj komentarze (8)
Komentarze (8)